Treballant per fer-ho realitat
Dimarts 28 de Gener, 2020 • Prosperitat, Nou Barris

 

Neix l’Oficina de Drets Socials de Nou Barris

Dilluns 2 de Novembre, 2009 | 2,835 lecturas | Redacció

Amb el treball de la gent que forma la Trobada Alternativa de Nou Barris i ubicant-se al Casal Popular Tres Voltes Rebel, neix l’Oficina de Drets Socials de Nou Barris.

Aquests nou col·lectiu està format per persones provinents de diferents moviments socials i veïnals unides per la idea de crear un espai de lluita contra la precarietat laboral i social al districte.

Per que?
La dinàmica de precarizatzació i vulnerabilitat generalitzada que viu la majoria de la població assalariada, s’ha vist agreujada en els últims mesos amb l’esclat de la crisi financera mundial.

L’augment dels acomiadats, les retallades dels drets laborals, la congelació salarial, units al problema de l’habitatge fan que cada vegada més veïns tinguem problemes per a arribar a fi de mes.

Davant aquesta realitat, és necessari defensar-nos i per a això hem decidit crear un espai de trobada i cooperació entre precaris, que ajudi a sortir de l’aïllament i convertir els problemes individuals en problemes col·lectius i buscar solucions comunes entre tots i totes

Es tracta d’un projecte, basat en experiències similars que ja vénen funcionant en altres barris i ciutats, que ens permetria construir xarxes de suport i recursos, per a aconseguir victòries concretes davant problemes concrets.
Un projecte de sindicalisme social, des del territori, que ens permeti intervenir per a fer efectius els drets socials que se’ns neguen.

Com?
Contem amb eines: Assessoria gratuïta. La nostra principal eina és l’assessoria com espai d’atenció, assessorament i organització per a les persones que sofreixen una retallada de drets.

Es tracta d’un instrument pràctic per a informar, orientar i donar resposta als problemes legals de les persones aïllades, compartir i intercanviar experiències per a convertir-les en processos col·lectius d’autoorganització social, de creació d’estratègies concretes enfront dels abusos laborals i de l’habitatge. L’assessoria aquesta a càrrec de persones amb coneixements tècnics en l’àmbit jurídic i social, (assessors laborals, advocats, treballadors socials) per a la resolució dels casos que atenem.

Les nostres línies de treball estan dirigides fins al moment en dos eixos fonamentals:

Precarietat laboral. Fomentar la lluita pels drets laborals i civils a través de la in-formació: Mitjans jurídics, mitjans sindicals de defensa i lluita. Solidaritat amb les empreses en lluites i els afectats pels acomiadaments. L’habitatge

Lluita per l’habitatge digne, el lloguer protegit, i contra l’especulació. Suport a la campanya de l’assemblea de habitatge de nou barris 500×20 i a l’assemblea per l’Habitatge Digne organitzada per col·lectius socials de la ciutat

PER MANCA D’INFORMACIÓ… NO ET QUEDIS SENSE DRETS!!!

On ens trobaràs?
Tots els DIMECRES de 19 a 21h en el Casal 3 Voltes Rebel C/Argullos 103 . PASSA’T O DEMANA CITA: Tel. 672 518 947

No dubtis a venir, trobaràs de forma gratuïta informació jurídica-social i un espai on construir col·lectivament les eines per a defensar-nos de la precarietat

Més informació a
http://trobadaalternativa9barris.blogspot.com

Comments are closed.

Últimes noticies

Properes activitats